Gevelbekleding

Gevelbekledingen

Gevel bekleden met natuurleien of kunstleien

Gevelbekledingen met verschillende houtsoorten

Trespa gevelbekleding

Gevelbekleding met Cedral click van Etex

Gevelbekleding met leien

Er bestaan twee verschillende soorten leien: vezelcementleien en natuurleien.

Vezelcementleien (kunstleien):

Vezelcementleien zijn uitstekend geschikt om moderne gevels op een stijlvolle manier af te werken. Ze zijn maatvast en hebben een gekleurde kern met een weerbestendige coating. Deze leien zijn gemaakt van cement met sterke kunststof vezels.

De voordelen van vezelcementleien zijn onder andere de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de perfecte maatvastheid

Deze leien zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Door verschillende gekleurde leien met elkaar te combineren, krijgt de gevel een unieke uitstraling. Leien kunnen in diverse patronen worden gelegd en het is  mogelijk om zowel het dak als de gevel volledig met leien te bedekken.

Natuurleien:

Natuurleien bestaan volledig uit 100% natuurlijk leisteen. Meestal zijn ze zwart of antraciet van kleur. Natuurleien hebben een karakteristieke glans en structuur. Elke lei is uniek en heeft een iets andere textuur, wat zorgt voor een natuurlijke en luxueuze uitstraling van de gevel. De voordelen van natuurleien zijn het natuurlijke uitzicht en de zeer lange levensduur.

Gevelbekleding met hout

Gevelbekledingen in hout bieden tal van voordelen en kunnen een prachtige toevoeging zijn aan uw woning. Bij Dakwerken Haesen plaatsen we verschillende soorten houten gevelbekledingen.

Houten gevelbekledingen geven een warme en aantrekkelijke uitstraling aan zowel moderne als traditionele gebouwen. Houtsoorten zoals Thermowood en Padoek zijn van nature bestand tegen rot, schimmels en insecten. Bovendien kunnen moderne behandelingen en afwerkingen de duurzaamheid van het hout verbeteren. Hout is van nature een goede isolator, maar je kan ook een extra laag isolatie laten aanbrengen vooraleer we de gevelbekleding plaatsen. Hierdoor zal de energieefficiëntie van uw woning verbeteren.

Dakwerken Haesen heeft expertise en ervaring om houten gevelbekleding op een professionele en duurzame manier te plaatsen. Wij helpen je bij het kiezen van de juiste houtsoort en realiseren een gevel die voldoet aan uw smaak en behoeften.

Houtsoorten voor gevelbekledingen:

  • Thermowood
  • Aformosia
  • Padoek
  • Europees eiken
  • ………

Gevelbekleding met Trespa

Trespa gevelbekleding kan worden toegepast in woningen, appartementen, kantoorgebouwen en winkels. Het kan zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd, afhankelijk van het gewenste ontwerp en functionaliteit. Trespa wordt vaak gebruikt voor het bekleden van gevels, borstweringen, luifels, dakranden, balkons en andere elementen aan een gebouw.

Trespa bestaat uit samengeperste harsen en houtvezels, die onder hoge druk en temperatuur worden vervaardigd. Dit productieproces zorgt voor een stevig homogeen materiaal met een glad oppervlak.

Deze gevelbekleding is bestand tegen regen, zon, vorst en hitte.

Het materiaal is waterafstotend, waardoor het uw gebouw beschermt tegen vochtinfiltratie en schade. Door de robuuste en slijtvaste eigenschappen gaat deze gevelbekleding lang mee. Het materiaal behoudt zijn kwaliteit en esthetiek, zelfs na jaren van blootstelling aan de elementen. Bovendien zijn Trespa platen volledig recyclebaar aan het einde van zijn levensduur.

Dakwerken Haesen is een ervaren professional in het plaatsen van Trespa gevelbekledingen.

Gevelbekleding met Cedral Click

De warme uitstraling van hout, maar met een strakkere afwerking!

Cedral Click is leverbaar in twee uitvoeringen Cedral Click Wood (cederhoutstructuur) en Cedral Click Smoot (licht gestructureerd).

De gevelstroken zijn gemaakt van duurzaam vezelcement en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Deze gevelbekleding is brandveilig, geluidsisolerend, water- en ongediertebestendig.

De sidings zijn beschikbaar in 22 kleuren met houtnerfstructuur of effen afwerking. De sidings zijn voorzien van tand en groef en worden onzichtbaar bevestigd dankzij een speciaal ontwikkelde bevestigingsclip. De gevelstroken kunnen zowel horizontaal of verticaal geplaatst worden.

De sidings zetten niet uit of krimpen niet onder temperatuurschommelingen of vocht.

Geef je huis een tijdloze gevel met Cedral sidings. Ideaal zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Dakwerken Haesen plaatst Cedral volgens de strengste normen en richtlijnen.